fbpx

Att utbilda sig till något kan vem som helst göra, men att lyckas är en helt annan femma. Här är 7 steg som ger dig en framgångsrik karriär inom estetiska injektioner.

1. Utveckla din kunskap

För att bli en framgångsrik injektionsbehandlare behöver du en gedigen kunskap. En klient ger mycket förtroende till kliniken de går till och det ska aldrig tas för givet att vi är skyldiga att alltid prestera med vår bästa förmåga. Förmågan förbättras när vi söker kunskap och använder oss av den om och om igen.

För att få kunskap och rätt förmåga är det viktigt med att välja rätt akademi, men också att själv söka kunskap och att lära dig. Läs böcker, tidningar, lyssna på webinars och dina förebilder på deras sociala kanaler. Det är viktigt att våga ta hjälp av en erfaren person, det är aldrig fel att ställa frågor och det finns inte aldrig några felaktiga frågor att ställa.

Att ta din karriär på största allvar är viktigt, du behöver hålla din standard hög och se till att du alltid utvecklas och förbättras. Det räcker inte med att du endast gått en utbildning i estetiska injektioner och att du sedan är klar, du måste dagligen jobba för din egna utveckling.

Det är bra att lägga upp en plan på vad du vill lära dig och dela upp det i steg så att det inte blir överväldigande. Om du inte hinner följa upp din plan är det viktigt att ta ett steg tillbaka och planera om i mindre delmål. Du bör hålla dig uppdaterad i branschen och olika tekniker och nyheter. Experter är de som har förstått att vi aldrig är fullt utbildade, och att det alltid finns mer att lära.

2. Hur förbättrar du din förmåga i början utan klienter?

Här är några tips på hur du kan kickstarta;

Bygg upp din kundbas långsamt och strategiskt genom att folk pratar om dig och din klinik, samtidigt som du använder dig av digital marknadsföring.

Välj att ha erbjudanden. Värt att tänka på är att detta kan locka klienter som endast kommer på kampanjer och inte fortsätter att gå till dig när priserna är tillbaka till de normala.

Anslut dig till en befintlig klinik, då får du snabbt ut ditt namn genom någon som redan är etablerad. Var då beredd på att din vinst med största sannolikhet kommer delas med andra.

3. Tro på dig själv

Det är viktigt att tro på dig själv som injektionsbehandlare, det är en egenskap som många saknar, hur etablerade och framgångsrika de än är. Det är viktigt att acceptera att dina mentorer kommer ha olika tekniker och material de föredrar att använda sig av. Du kan få höra “gör på detta sätt” och “injicera absolut inte sådär”, det finns inte alltid rätt eller fel, det är därför viktigt att hitta vad som passar dig bäst och det som du själv tror på.

Detta går att jämföras med en bebis som ska lära sig att gå, de ger inte upp bara för att de ramlar flera gånger. Tvärt om, de reser sig upp igen och har föräldrar bredvid som hejar på. Om du vill lyckas behöver du:

– Tro på att du kommer att lyckas
– Ha en stark vilja att lyckas
– Vara beredd på att misslyckas många gånger.
– Ha folk runt dig som hejar på dig!

4. Samarbeta

Framgång kommer genom bra teamwork, men trots det sätter många injicerare sig i facket som egenföretagare och att de vill endast arbeta själva. Det kan vara enkelt att veta hur du injicerar och levererar fina resultat, men bakom ditt hårda jobb behövs det mycket mer än så. Det kan vara svårt att hinna med allt själv så ta gärna hjälp av någon som sköter bokningar, inventering, ekonomi och har koll på regler inom branschen. Allt detta är saker som behöver skötas oavsett om du har 10 eller 1000 klienter i månaden. Kan du se dig göra allt det här själv? Du kommer kunna prestera bättre med ett team, även om det är inhouse eller om du använder dig av en konsult. När du delar en del av dina vinster med ditt team har du möjlighet att öka dina vinster.

Samarbete handlar också om att omge dig med folk som hjälper dig att utvecklas och kompletterar dina svagheter. Du ska aldrig vara rädd att ta kontakt med dina konkurrenter för råd om det skulle behövas, du kommer bli förvånad över hur många som är villiga att hjälpa till.

5. Driv

Om du har tagit dig så här långt är du troligtvis en driven person och det är en bra sak. Stegen du nu går igenom är en del av en större plan, något du kommer att nå. Du bör tänka; vad är ditt långsiktiga mål? Är det att ha din klinik på en specifik plats? Att ha en kundbas på 1000 klienter? Att vinna ett pris för ditt hårda arbete?

Att driva ett företag är oerhört givande men också en otroligt stor utmaning, det finns många uppgifter som behöver utföras som inte alltid är det lyxigaste. Du kommer behöva ta ut soporna, ringa en hantverkare, skriva texter till din hemsida samt uppdatera dina sociala medier. Även om det är tråkigt eller mindre inspirerande är det saker som i slutet av dagen behöver utföras. Därför är det viktigt för dig att ha ett långsiktigt mål att se fram emot. Vad är det du faktiskt arbetar så hårt för? Om du har en klar framtidsbild kommer alla hinder du stöter på under vägen inte kännas lika hårda.

6. Ekonomisk förståelse

Det är vanligt att inte ha tidigare erfarenhet av att starta och driva ett företag när du startar din karriär inom estetiska injektioner. Därför kommer du stöta på många svårigheter och områden du behöver utveckla. En av de viktigaste punkterna är att hålla koll på att dina utgifter aldrig går över dina intäkter. Det är vanligt att ha tagit lån för att klara av dina medicinska studier. Du ska inte bara hantera din skuld utan jobba för att bli av med den och se till att du inte skapar nya inför framtiden. Det är viktigt att noga gå igenom dina utgifter och vart dina pengar faktiskt går, var ärlig mot dig själv och ditt företag. Om detta känns som en svår uppgift rekommenderas det att gå tillbaka till samarbeten som vi tidigare gick igenom, och att anställa en konsult som blir ansvarig för ditt företags ekonomi.

7. Mentorskap

Det är känt sedan tidigare att du med hjälp av stöd kommer prestera bättre än helt själv. Det som hjälper många är att ha kollegor och en mentor i livet som hjälper dig med ditt företag.

När du väljer en mentor ger du en stor del av ditt förtroende till någon annan som har mer erfarenhet än dig själv. Till exempel för medicinska professorer kan det vara svårt att acceptera att någon är bättre än dig själv och än svårare att ha någon som säger åt dig hur du kan göra saker bättre. Men det är precis det som behövs för att ta din kompetens och ditt företag till nästa nivå.

När du tar hjälp av någon som har mer kunskap än dig får du ett större kliv framåt i situationer där du endast skulle ta små steg på egen hand. Ibland är det viktigt att se över din egna stolthet och be om någon annans expertis. En mentor kan också hjälpa dig att se långsiktiga mål i nya vinklar, något som kommer öppna dina ögon till än fler möjligheter.

Att hitta en bra mentor tar tid, alla kommer inte passa in i ditt sätt att tänka eller se din vision. När du väl har hittat rätt person är det viktigt att ge tid och betala för deras expertis som kommer hjälpa dig framåt.

WORD of MOUTH REKOMMENDERA EN VÄN

För varje person du rekommenderar och som blir en ny elev hos DOCTOR_K academy, så får både du och din rekommenderade vän en belöning på 1500 SEK var att använda till kurser hos oss.