fbpx

Utför säkra estetiska injektioner och uppnå bäst resultat med hjälp av grundläggande tekniker och solida kunskaper om ansiktets anatomi. Det är viktigt att vara ordentligt förberedd inför behandlingen, välja rätt typ av nål och att vara extra försiktig vid behandlingar nära ögonen. De bästa injektionerna sker efter en genomgående konsultation där behandlaren lugnt informerar om hur behandlingen går till samt vilket resultat klienten kan förvänta sig. Klienter kommer mest ihåg smärtan från själva behandlingen, så förutom eventuell bedövning kan kroppsspråk och tonläge samt en stabil hand minimera smärtan avsevärt. Bli en fullslipad professionell utövare av estetiska injektioner med hjälp av dessa tips.

Förbättra din teknik av estetiska behandlingar

Ett tips för dig som nyligen börjat med estetiska behandlingar att öva på att injicera. Ta alla chanser att öva och utför behandlingar på familj och vänner för att bygga upp ditt självförtroende och förbättra din teknik. Det är viktigt att kunna se olikheterna hos varje individuell klient och anpassa dina injektioner för att uppnå önskat resultat.

Utövaren behöver ha goda kunskaper om personens anatomi innan behandlingen utförs. Bristande kunskap hos behandlaren kan leda till komplikationer eller ett oönskat resultat. Kunskaper om namnen på alla muskler samt deras placering och funktion är ofrånkomligt. Likaså vetskap om var alla blodkärl är placerade. Att ha en bild med injektionspunkter nära till hands kan vara till hjälp i början.

Utnyttja kunskapen från din utbildning

Om du känner dig överväldigad av injektioner kan det hjälpa att gå tillbaka till teori och praktik från din utbildning. Att gå igenom och validera sina kunskaper är ett effektivt sätt att bli en säkrare utövare. Gå mentalt igenom de olika teknikerna och stegen du har lärt dig. Genom att förklara för din klient vad du gör under tiden du utför behandlingen är det lättare att komma ihåg teknikerna och stegen. Dessutom ger du ett intryck av säkerhet och lugn eftersom det märks att du vet vad du gör.

Förbered behandlingen ordentligt

Det är viktigt att förbereda sig ordentligt och att alltid dubbelkolla allt in i minsta detalj innan en behandling. Denna lista kan vara bra att följa vid Botoxinjektioner:

• Kontrollera att alkoholen som du desinfekterat toppen av Botoxflaskan med har avdunstat helt innan Botoxen förbereds. Annars kan en del av alkoholen komma in i flaskan.

• Se till att alla redskap är redo innan varje behandling; nål, kompress och penna för att märka ut instickshål.

• Ta alltid bilder eller filma för att kunna jämföra resultat. Klienten kan lätt glömma hur hen såg ut innan behandlingen. Det är viktigt att säkra upp dina argument med fysiska bevis.

Välj rätt injektionsnål

Vilken nål som används spelar en stor roll för hur smärtfri behandlingen blir under en injektion. IAPAM rekommenderar en kort nål som används en gång. Vid injektioner nära glabella och kanallinjerna, behöver nålen vara riktad uppåt och bort från klientens ögon. För injektioner i glabella, skall injektionen ske minst 1 cm över omloppskanten.

Minimera smärtan vid injektioner

Oavsett hur bra teknik du har kommer klienten alltid att känna lite smärta av injektionen, även vid användning av mindre nålar. Innan behandlingen kan du först behöva bedöva området. Den mest effektiva metoden för att bedöva ett område innan en Botoxinjektion är med is. För att minimera smärtan, håll isen över området i någon minut innan du injicerar.

Klienter påverkas av ditt kroppsspråk och tonläge. Det är därför viktigt att hålla sig lugn och prata självsäkert. Förklara vad du gör, till exempel “Jag kommer först att märka ut injektionspunkter och sedan förbereda inför injektionen innan vi startar.” Genom att vara positiv när du pratar med klienten underlättar det för dem att slappna av och tänka på annat.

Fördelen med en stabil behandlingsposition

Minimera blåmärken och smärta genom att ha en bra behandlingsposition och ett stabilt grepp när du injicerar. Stå stadigt och se till att du inte vrider dig onaturligt under injektionen. Be klienten att flytta ansiktet i en position som är optimal för dig att injicera i. Stabilisera greppet med din vänstra hand (om du är högerhänt) med hjälp av tummen eller pekfingret genom att hålla fast huden i området du ska injicera.

Med en stabil utgångsposition är det enklare att komma igenom huden utan att tappa greppet. En stabil hand ger bättre precision och mer kontroll. Rör vrist och fingrar för att justera arbetspositionen. Instickshålet blir mindre smärtsamt och du får bättre precision när du drar huden något åt sidan i stället för att bara trycka huden inåt.

Injicera lugnt och kontrollerat

Överväg taktiskt var injektionen skall ske. Det är viktigt att inte bara tänka på instickshålet utan på hela injektionen och vart fillern skall placeras.

När du har hela behandlingen i åtanke har du mer kontroll och kan enklare minska smärta och blåmärken.

När en filler expanderar i vävnaden bryts fibrerna isär. Vid en snabb injektion kan inte fillern spridas sakta utan kommer att ta sönder vävnaden och orsaka onödig smärta och blåmärken.

WORD of MOUTH REKOMMENDERA EN VÄN

För varje person du rekommenderar och som blir en ny elev hos DOCTOR_K academy, så får både du och din rekommenderade vän en belöning på 1500 SEK var att använda till kurser hos oss.