fbpx

Är du nyfiken på om en fillers utbildning är något för dig? Efterfrågan kring fillers ökar mer och mer, hög efterfrågan betyder också stora möjligheter på arbetsmarknaden. För dig som har ett stort intresse för skönhet och estetik kan rollen som injektionsbehandlare vara både intressant och attraktiv. I den här artikeln guidar vi dig kring allt du behöver veta om fillers utbildning. 

Vad är fillers?

Fillers är en injektionsbehandling bestående av hyaluronsyra som enkelt kan bygga upp förlorad volym, skulptera konturer och föryngra huden. Hyaluronsyra är ett ämne som finns naturligt i kroppen men som med åldern minskar i produktion. Dess främsta egenskap är att binda fukt och fylla ut huden. Varför fillers blivit en populär behandling beror troligen på att den ger ett direkt resultat men som inte är permanent. Fillers används oftast för att fylla ut och forma områden såsom läppar, näsa, käke, haka och mycket mer.

Vem kan utbilda sig inom fillers?

En vanlig fråga är “Kan man utbilda sig inom fillers som undersköterska?”. Svaret är nej då det undersköterskor inte har den licens som krävs. Att utföra injiceringar kräver god kunskap om anatomi och medvetenhet om eventuella risker därför behöver du en giltig legitimation inom någon av nedanstående titlar:

Sjuksköterska

Läkare

Tandläkare

Vem passar som fillers behandlare?

Som injektionsbehandlare gäller det att både ha en stadig hand och vara tillmötesgående. Mycket av det dagliga arbetet går ut på att bemöta människors behov, ha ett öga för detaljer men samtidigt kunna göra en övergripande analys av situationen. Det är även en stor fördel om du har ett intresse för skönhet och estetik.

Fillers behandlare

Vilken utbildning krävs för att göra fillers?

Om du har behörighet som sjuksköterska, tandläkare eller läkare får du i praktiken utföra injektionsbehandlingar. MEN att arbeta med estetiska injektioner kräver viktig kunskap om produkten, behandling, anatomi och risker. Idag är både kunder och kliniker noga med att alla anställda ska vara utbildade och ha ett giltigt certifikat. Det certifikatet ges efter avslutad utbildning med fillers.

Fillers utbildning

Vad ska man tänka på vid val av akademi?

Val av utbildare och akademi är viktigare än vad man kanske tror men det kan vara svårt att veta hur man ska navigera sig fram till den bästa för sig själv. Vi ger dig 5 centrala punker som kan vara bra att tänka på.

1.

Research

Gör din research kring vilka som erbjuder kurser inom fillers. Ställ dig frågor som
– “Finns det mycket information om utbildningens innehåll och upplägg?”
– “Känns sidan trovärdig och har utbildaren även en klinik inom fillers?”
– “Är det en klink du själv hade kunnat tänka dig att få en injektionsbehandling på?”

3.

Vem håller i utbildningen?

Ta reda på vem som kommer leda utbildningen, är det någon som arbetar aktivt med injektionsbehandlingar idag eller är personen endast kursledare?

4.

Certifikat

Se till att utbildaren erbjuder ett äkta certifikat efter utbildningens slut. 

5.

Service och mentorskap

En seriös akademi erbjuder bra service, guidning och mentorskap även efter kursen. Kolla igenom utbildarens referenser, gärna från olika plattformar, för att få flera perspektiv innan du gör ditt val.

Vad ingår i en fillers utbildning?

Fillers utbildningens innehåll kan skilja sig beroende på valet av akademi samt vilken nivå kursen hålls på. Oftast delas fillers kurser upp i minst två delar, en baskurs och en vidareutbildning. I en fillers basutbildning ingår ofta grundläggande information, tekniker och behandlingsområden medan en vidareutbildning inom fillers är mer avancerad och fokuserar på flera områden. Så var uppmärksam att du bokar en baskurs först för att ha behörighet till nästa steg.

DOCTOR_K academy erbjuder 3 kurser inom fillers.

HA Filler Bas - En basutbildning i fillers

HA Filler BAS är en basutbildning för dig som vill ta första steget och lära dig grunderna inom injektionsbehandlingar med filler. Kursen innehåller grundläggande teori samt praktik där du som elev får behandla en modell under handledning av kursledaren. Baskursen gör dig redo att ta emot kunder direkt efter avslutad utbildning. 

Områden:
– Nasolabiala veck
– Marionette linjer (sura mungipor)
– Fina linjer
– Läppar (grundläggande baskunskaper). 

HA Filler PRO - En vidareutbildning i fillers

HA Filler PRO är för dig som gått baskursen och vill ta nästa steget inom fillers. HA Filler PRO är en av våra populäraste utbildningar där du får lära dig behandla flera områden, få en djupare teoretisk kunskap om injektioner samt mycket tid för praktisk övning med injektioner. Du får även kunskap om komplikationer och fillerborttagning med Hyalase.

Områden:
– Haka
– Läppar
– Kinder
– Käklilnje

HA Filler MASTER - En avancerad utbildning i fillers

HA Filler MASTER är en mer avancerad utbildning för dig som vill kunna erbjuda en fullständig behandlingsplan till dina klienter. Kursen riktar sig till en erfaren injicerare som har behandlat olika områden, är säker på sin teknik och har en vana att behandla patienter. Innan MASTER behöver du ha gått fillers BAS och PRO.

Områden:
– Tear trough
– Tinning
– Frontal
– Näsa

Paket HA filler - Alla fillers utbildningar i ett

För dig som vill bli MASTER injector finns ett paket med alla våra filler utbildningar till ett förmånligare pris.

Paketet innehåller:
– HA Filler BAS
– HA Filler PRO
– HA Filler MASTER

Om du har fler frågor kring fillers utbildning är du välkommen att kontakta oss.

Lämna ett svar

WORD of MOUTH REKOMMENDERA EN VÄN

För varje person du rekommenderar och som blir en ny elev hos DOCTOR_K academy, så får både du och din rekommenderade vän en belöning på 1500 SEK var att använda till kurser hos oss.