fbpx

FRÅN AKADEMI TILL EGEN VERKSAMHET - 8 tips för hur du bygger en framgångsrik estetisk injektionsklinik

Har du nyligen avslutat en utbildning hos oss på DOCTOR_K academy och planerar nu att starta och driva en egen verksamhet inom den estetiska injektions-branschen? Vi vet att det kan kännas överväldigande och har därför sammanställt våra 8 bästa tips för att komma igång.

Här kommer några punkter för dig:

 

Skapa ditt företag hos Bolagsverket: Att ha ett bolag är ett krav för att få arbeta med estetiska injektioner. När du skapar ditt företag hos Bolagsverket gör du din verksamhet officiell och det blir enkelt för dig att hantera skatter, införskaffa försäkringar och att bygga säkra affärsrelationer.

När du ska välja bolagsform för ditt företag är det en god idé att rådgöra med någon du har förtroende för vad gäller ekonomiska frågor och som också kan hjälpa dig när det kommer till bokföring och redovisning till skatteverket etc.

Man kan också kontakta Bolagsverket för råd. Valet av bolagsform beror på omfattningen av verksamheten, om du avser att ha anställda etc. Det vanligaste är att man bildar ett aktiebolag, men då behöver du minst 25 000 kr i kapital i bolaget och dessutom måste du räkna med att det tillkommer andra utgifter. Du behöver t ex köpa ett bolag, ge det ett namn och ordna med en bokförare/revisor. Vi vill dock ge dig rådet att gå den enklaste vägen till att börja med, vilket är en enskild firma.


Hitta och skriv avtal med en MAL (Medicinskt Ansvarig Läkare):
När du arbetar med läkemedel såsom bland annat toxiner och hyalase behöver du ha ett avtal med en Medicinskt Ansvarig Läkare (MAL). Avtalet ska visa att ni har rätt medicinsk kompetens, uppfyller licenskrav och säkerställer patientsäkerheten. Samarbetet med MAL:en hjälper din estetiska verksamhet att hålla högsta standard av professionalism.


Skaffa ett kostnadsfritt medlemskap hos Apoex:
Med Apoex får du tillgång till högkvalitativa produkter från en pålitlig leverantör inom hälso- och sjukvårdssektorn. Ansök om ett kostnadsfritt medlemskap hos Apoex för tillgång till att beställa botox och fillers och andra läkemedel direkt kopplade till dina injektionsbehandlingar. De ger dig förmånliga priser och en smidig beställningsprocess. Att vara medlem hos Apoex stärker din verksamhet och signalerar hög kvalitet.

 

Anmäl din verksamhet hos Inspektionen för vård och omsorg (IVO): Att anmäla dig hos IVO är ett lagkrav, men visar också ditt engagemang för hög kvalitet inom botox, fillers och hyalase-behandlingar. Det är ett nödvändigt steg och är nyckeln till en trygg och ansvarsfull praktik. Anmäl här!

Ansök om licens för användning av Hyalase: Att ansöka om licens för Hyalase hos Läkemedelsverket är ett krav för laglig användning av detta enzym. Genom licens-processen säkerställer du din kompetens och kunskap om substansen, vilket är väsentligt för att kunna utföra behandlingarna på ett professionellt och säkert sätt. Ansökan handhas av legitimerad läkare och ansvarig MAL för din verksamhet.


Anslut dig till ett bokningssystem:
Att ansluta sig till ett bokningssystem underlättar hanteringen av klient-tider och skapar en strukturerad verksamhet. Det effektiviserar hela bokningsprocessen och ger även en ökad tillgänglighet för klienter, vilket kan stärka både förtroendet och kundrelationer.  Det möjliggör helt enkelt en smidigare och mer organiserad drift för en framgångsrik verksamhet.


Anslut dig till ett journalsystem:
För att säkerställa hög patientsäkerhet och vårdkvalitet inom estetiska injektioner är det viktigt att ansluta sig till ett journalsystem. Genom det kan du dokumentera patientinformation, behandlingshistorik och eventuella allergier eller kontraindikationer, vilket är ett lagkrav. Journalsystemet underlättar också kommunikationen mellan medarbetare och kan vara avgörande vid medicinska nödsituationer. Genom att ha tillgång till ett strukturerat journalsystem kan verksamheten hålla höga etiska och professionella standarder samtidigt som det skapar en trygg och effektiv miljö för både behandlare och patienter.


Ledningssystem:
Alla verksamheter i hälso- och sjukvården behöver ett ledningssystem. Det ska innehålla information om hur verksamheten är organiserad, vem som fattar beslut om vad, hur arbetsuppgifter är fördelade, hur ansvar är delegerat, hur förskrivning av läkemedel går till etc. På Socialstyrelsens hemsida kan du läsa mer om ledningssystemet och vad det ska innehålla.

Vi är övertygade om att din tid hos DOCTOR_K academy har gett dig den kunskap och färdighet som du behöver för att lyckas. Glöm inte att du inte är ensam på din resa. Vi finns här för att stötta dig i varje steg, så tveka inte på att kontakta oss om du har några frågor!

Lycka till och varmt välkommen till den spännande världen inom estetisk medicin!

Hälsningar
DOCTOR_K academy

Lämna ett svar

WORD of MOUTH REKOMMENDERA EN VÄN

För varje person du rekommenderar och som blir en ny elev hos DOCTOR_K academy, så får både du och din rekommenderade vän en belöning på 1500 SEK var att använda till kurser hos oss.