fbpx

Att gå från tandläkare till injicerare – En enklare väg än många tror

Det finns mer än en koppling mellan branscherna, detta gör att du inte behöver vara rädd för att vara en nybörjare igen. Som tandläkare har du samma bakgrund och kompetens kring hals och ansiktets anatomi som sjuksköterskor och läkare har. Dessa kommer bli grunderna för din start inom estetiska injektioner.

Konsultera patienter

Båda branscherna har liknande sätt för att konsultera sina patienter och samla viktig information på ett systematiskt och medicinskt vis. Under utbildningen till tandläkare har de lärt sig att alltid fråga om full medicinsk historia samt lägga upp en behandlingsplan för att förenkla och underlätta en framtida behandling.

Komplexa fall kräver ett metodiskt utförande. Ofta börjar fokuset i konsultationen på patienten och tidigare historia såsom medicinering, tidigare ingrepp samt hopp och förväntningar. Efter detta går man vidare till att göra en bedömning av ansiktet extraoralt, skelettet och intraoralt, tänder och den mjuka vävnaden. När det gäller den estetiska branschen är det också viktigt att vara lika metodisk men inkludera en bedömning i tredjedelar horisontellt, från övre till nedre delen av ansiktet och vertikalt från utsida in, detta för att se volymförlust eller extraorala förändringar. Konsultationen kan ta tid, men är en viktig del för att inte missa nödvändig information.

Det får inte missas att tydligt förklara behandlingsplanen och förväntat resultat för patienten, så de förstår och kan ge ett meningsfullt samtycker på behandlingen.

Kommunikation

Inom alla typer av medicinska jobb är det viktigt att kunna kommunicera och få patienterna att känna sig lugna. Traditionellt ger sjukhus och tandläkare mycket ångest och stress, därav lär behandlarna sig kunskapen att ta bort denna rädsla innan behandlingen.

Det är väldigt viktigt att bygga en relation till patienten, detta för att skapa förtroende samt ett lugn. En bra relation gör också att de blir lojala och vill komma tillbaka. På så sätt blir ditt jobb roligare om du har återkommande patienter. Detta är också något som kommer underlätta för dig vid en eventuell framtida komplikation, de kommer bli mer förlåtande.

Tips! öva i spegeln och säg priset, detta kan kännas svårt om detta inte är något som varit en del av arbetet tidigare. Det är viktigt att komma ihåg att i den estetiska branschen har de valt att göra en behandling, det är inte något som de måste göra för deras hälsa.

Anatomisk kunskap

Oavsett vilken medicinsk bakgrund du har så har en stor del av din utbildning inkluderat anatomi i hals och huvud. Detta innefattande blodkärl, nervsystem och muskler, men också ben och skelettet. Kunskap som är ovärderlig för att förstå och bedöma ansiktets form och strukturer. Du kan då lättare avgöra om det finns någon avvikelse så som åldrande eller tidigare skador. Det ger sig också möjligheten att framhäva drag.

Överförbara behandlingar

Många behandlingar tandläkare utför när de kommer till mun och käkpartiet kan ge samma effekt som estetiska och medicinska injektioner. Något som är vanligt för tandläkare är patienter som klagar på synligt tandkött när de ler. Detta beror på starka muskler som drar upp läppen. Detta kan korrigeras med en tandköttskorrigering som är .. . En behandling inom estetiska injektioner som ger samma effekt mot gummy smile är en behandling för att slappna av de starka musklerna.

En annan överförbar behandling är vid en felplacerad käke i ett estetiskt syfte, som fungerar utan komplikationer. Filler i käke, haka eller läppar kan vara ett mildare alternativ gentemot en käkoperation som kan medföra komplikationer i käken som tidigare inte fanns där. För att undvika dessa kan filler vara en bättre väg att gå.

Tips för framgång

Även om det kan kännas främmande och läskigt att börja om på nytt, är det inte helt olikt vad du tidigare har gått igenom. För att underlätta övergången kan det hjälpa att ha kollegor som peppar eller också håller på att byta riktning i karriären. Att hitta en mentor som hjälper dig på vägen kan också bidra till ett stort stöd. Det största tipset är “stressa inte”, det tar tid att lära sig nya tekniker och hitta en kundbas. Det är bättre att satsa på kvalitet och dokumentera allt för en bra portfolio, snarare att bli bäst på kortast tid.

WORD of MOUTH REKOMMENDERA EN VÄN

För varje person du rekommenderar och som blir en ny elev hos DOCTOR_K academy, så får både du och din rekommenderade vän en belöning på 1500 SEK var att använda till kurser hos oss.