fbpx

VISSTE DU? Bara förra året ökade estetiska behandlingar i ansiktet med 40%. Här ger vi 4 förslag på hur du kan starta din karriär i den estetiska branschen redan under din utbildning på Doctor_K academy.

1. Arbeta på en estetisk klinik

Det finns många kliniker runt om i sverige, ibland kan det vara en enklare väg att jobba på en redan existerande klinik. Då finns valmöjligheten att antingen vara anställd på heltid, eller deltid. Vid en deltidstjänst kan du i många fall behålla ditt nuvarande jobb och sakta bygga upp ditt egna namn och dina tekniker inom injektioner.

Fördelen med detta är att du kommer få hjälp med material och produkter som du behöver. Du får också ett team, en sammanhållning och stöd i ditt arbete. De kommer också kunna hjälpa dig med marknadsföring och att bygga upp ditt namn. Något annat som är vanligt är att du tjänar en provision på de behandlingar du säljer. Det kan vara värt att tänka på att de flesta vill att man ska ha stor kompetens och gått fler kurser än endast en, så att du kan utföra många typer av behandlingar.

2. Starta en mobil verksamhet

När du har din fullständiga licens är en annan väg att börja din egna mobila verksamhet. Du kan marknadsföra dig lokalt via att dina klienter rekommenderar dig vidare, eller sociala medier. du kan då välja att behandla i ditt hem, eller att du åker hem till klienten. Du kan få plats med alla produkter du behöver i en mindre väska att ha med dig när du behandlar. Detta betyder att du bygger din egna kundbas från grunden, samt beställer alla dina produkter själv. De i sin tur gör att vinsten du gör kommer direkt till dig. På så sätt kan du med ett mindre antal klienter snabbt tjäna in din start-up kostnad. Många klienter är väldigt lojala och vill gå till samma behandlare om de känner sig trygga, det innebär att de kommer komma tillbaka till dig var 3-6 månad, om de är nöjda. På så sätt är det enkelt att bygga upp en bank med återkommande klienter som spenderar vid just dig.

3. Samarbeta med en salong

Om du inte har egna lokaler men fortfarande vill jobba helt själv, finns alternativet att samarbeta med en salong. Det kan vara för ett företag som behandlar naglar, fransar eller hår. Det händer alltid att de har extra rum tillgängliga som de själva inte använder. På så sätt får du ett ställe att kunna hålla konsultationer och genomföra injektioner.

Istället för att betala en hyra kan det i början vara bättre att skriva kontrakt på att de får en viss procent av din inkomst. Detta betyder att du inte har några fasta kostnader och salongen kommer vara intresserade av att marknadsföra dig, då de gynnar de själva i slutändan. Skillnaden mot att jobba på en klinik där du kan få provision, betalar du nu salongen en del av din inkomst, vilket i slutändan förhoppningsvis gynnar dig mer.

En annan fördel med detta är att de har redan kunder som är intresserade av skönhet, något som gör att de med stor sannolikhet också är intresserade av injektionsbehandlingar. Det gynnar salongen då de kan öka sin inkomst då deras kunder känner att de vill komma tillbaka då samma ställe för alla sina behandlingar.

4. Öppna din egna klinik

Om du redan idag har tillgång till en lämplig lokal så är sist alternativet att öppna en egen klinik. Vissa klienter föredrar att komma till en faktiskt klinik istället för mobila verksamheter. Detta innebär också att du kan ta mer betalt för dina tjänster. Vi har varit med om att elever vid oss har lyckats med detta tidigare, redan under tiden de går sina kurser på Doctor_K academy. Vid oss får kunskap och alla verktyg du behöver för att starta ditt egna företag.

När du har slutfört din resa och avklarat alla våra steg från bas till master så kan du välja ett eller flera av dessa alternativ. Därefter direkt börja injicera utifrån ditt nuvarande liv och jobb.

Vill du ha fler tips på hur du lyckas som injektionsbehandlare läs våra inlägg “Mina kunder har slutat besöka mig, vad gör jag?” och “7 steg som ger dig en framgångsrik karriär inom estetiska injektioner

WORD of MOUTH REKOMMENDERA EN VÄN

För varje person du rekommenderar och som blir en ny elev hos DOCTOR_K academy, så får både du och din rekommenderade vän en belöning på 1500 SEK var att använda till kurser hos oss.