fbpx

Henric Cederquist

“Jag älskar att kombinera tandläkaryrket med den estetiska injektionsbranschen”

Elevberättelse: Henric Cederquist

I en exklusiv intervju med DOCTOR_K academy pratar Khoshy Kader med Henric Cederquist som är en av akademins trogna och mest erfarna behandlare.

 

Henric Cederquist har gått hela akademi paketet med samtliga utbildningar på _K academy. Det blir både värme, skratt och djupa diskussioner.

 

Idag driver Henric tillsammans med sin sambo och hudterapeuten Ia Linde kliniken Cityglow på Storgatan 8 i Västervik. Med en bakgrund som tandläkare växte intresset för den estetiska delen i den medicinska världen och vi får höra hur han har lyckats kombinera tänder, injektioner och hudbehandlingar.

 

Vi pratar om hur han vågade ta steget, hur han kombinerar sina yrkesroller och viktigast av allt- vad har han för bra tips för att våga ge sig in i en helt ny bransch- mitt i livet!

Henrics resa började efter framtidsdrömmar med en kollega på Tandutsikten till att han gick BAS utbildningen och var såld. Idag har han gått ett flertal utbildningar samt en heldag med Hadde Kader på kliniken, något som han värderar högt, det finns oerhört mycket att lära av honom. Vi passar på att ställa några frågor till Henric och livspartnern och numera affärspartner Ia håller oss sällskap för en härlig pratstund.


“Det är en bransch med mycket förutfattade meningar. Att folk är dömande är bara ett bevis på brist på kunskap, se till att du kan bemöta det på rätt sätt . Jag älskar att kombinera tandläkaryrket med den estetiska branschen. Det finns oerhört mycket att lära av Hadde Kader ” – Henric Cederquist


Inom estetisk medicin, vad hade du för erfarenheter av estetiska injektioner innan DOCTOR_K academy?


“Egentligen inga, första gången jag kom i kontakt med injektionsbehandlingar var under BAS kurserna på DOCTOR_K academy. Mitt intresse däremot började redan när jag arbetade som tandläkare. Min partner Ia Linde och jag hade börjat prata om framtiden och att den estetiska branschen skulle vara kul att ha som sidojobb till våra dåvarande. Ia hittade då DOCTOR_K academy via google, efter lite jämförelser om den bästa utbildningen kom hon fram till att DOCTOR_K hade den rätta approachen och jag kunde inte annat än att hålla med.”

Henric-elevberattelse

“ Det fanns egentligen inga andra alternativ, det kändes väldigt seriöst med en akademi som har krav att man är legitimerad, vilket dessutom kollas upp via socialstyrelsen” säger Ia Linde i bakgrunden.

 

Du är leg.Tandläkare, hur kombinerar du det med injektionsbehandlingar?

 

Dagtid arbetar jag som tandläkare på Tandutsikten och på mina kvällar och helger utför jag injektionsbehandlingar. Det har varit en naturlig övergång då min kundbas som tandläkare också har behov av injektioner. Som tandläkare har jag bra koll på anatomi, vi arbetar mycket med ansiktet och estetisk tandvård, detta gör att det finns många situationer där man kan kombinera injektioner med dentala behandlingar. Sprutor är min vardag och jag handskas dagligen med olika tekniker. Det är tacksamt att kunna erbjuda mina patienter som har problem med tandgnissling och spända käkar en behandling, så de blir av med sina besvär. Jag älskar att kombinera tandläkaryrket med den estetiska branschen.

“Jag älskar att kombinera tandläkaryrket med den estetiska injektionsbranschen”

Verksamheten Cityglow

Till en början utförde jag mina behandlingar i stolen på tandläkarkliniken, i och med att mi kundbas och mitt företag växte valde jag i början av 2020 att driva kliniken Cityglow i Västervik. Nu sker alla estniska behandlingar där. Kliniken öppnade i mars, precis i samband med att COVID-19 bröt ut i Sverige. Vi är idag 3 personer som arbetar på kliniken, jag utför samtliga injektionsbehandlingar, sen är det två hudterapeuter bland annat Ia som erbjuder en hel meny inom hud. För att få hjälp att utöka antalet klienter som kommer till Cityglow, har vi också anställt en tjej som jobbar extra och sköter allt runt omkring. Hos oss på Cityglow får du alltid ett naturligt resultat, brett utbud av behandlingar, bra service samt ett helhetskoncept.

Marknadsföring

Med hjälp av en webbyrå byggde vi upp vår hemsida, där vi hanterar bokningar samt information kring kliniken och vilka behandlingar som finns. Vi marknadsför oss i dagsläget via sociala medier och annonser i olika lokaltidningar, trots detta anser vi att mun till mun marknadsföringen är den bästa, även om det tar längst tid. Det finns fortfarande mycket utrymme för oss kring vår marknadsföring något som är väldigt motiverande. Som tandläkare i grunden behöver du inte marknadsföra dig på samma sätt, mer än att berätta för dina nuvarande patienter om ditt sido jobb. Många kommer då vilja göra injektionsbehandlingar vid dig i ett medicinskt eller estetiskt syfte då de redan har förtroende för dig som tandläkare.

Henric Cederquist

Henrics 3 bästa tips till dig som funderar på att byta bransch

1. Skaffa dig god kunskap.

Många har förutfattade meningar. Det är en bransch med mycket förutfattade meningar, det handlar inte om att förändra som många kan tro, utan att framhäva och återskapa det som en gång varit. Att folk är dömande är bara ett bevis på brist på kunskap, se till att du kan bemöta det på rätt sätt. Ju bredare kunskap du har, ju mer kommer du kunna hjälpa dina framtida klienter.

2. Ha ett genuint intresse.

Hand i hand med god kunskap kommer ett genuint intresse, utan ett intresse kommer det vara svårt att bli ordentligt utbildad inom ditt nya ämne. Du måste själv känna att detta är som en hobby och något du ständigt vill utvecklas i och lära dig mer av. Det är en branch som har utvecklats väldigt snabbt de senaste åren och det finns så mycket mer att lära för den som är intresserad.

3. Våga testa om det är för dig – gå en BAS utbildning.

Du kommer inte slösa pengar på en BAS utbildning inom filler eller botox. Efter din utbildning får du snabbt igen de pengarna du lagt på din utbildning, för det finns en stor efterfråga på marknaden. Våga testa om det är något för dig och ge dig tid att hinna få kunskap inom området innan du väljer bort det. Kanske utför du dina första ingrepp på vänner och bekanta innan du känner dig bekväm att ta betalt.

Rynkbehandlingar - Den bästa behandlingen

– Jag utför mest rynkbehandlingar, det är något jag älskar. Det finns en så intressant matematisk
del med det hela, men också att det i vissa fall gör stor skillnad och får klienter slippa besvär som tandgnissling eller migrän. Läppar är också något jag älskar, det är behandlingen flest bokat på vår klinik Cityglow. Det är vanligt att en klient har bokat en behandling för läppar, men det vi faktiskt gör blir något helt annat. Vi tar in hela ansiktets balans i åtanke och kan behandla alla områden på vår klinik. Henric berättar att den största utmaningen i hans arbete som injektionsbehandlare många gånger handlar kostnadsfrågor, dvs motivera hans klienter till fler behandlingar än vad de tänk innan de klev in genom dörren kan ibland vara svårt. Till exempel om det är en person som vill bli av med mörka ringar, kan ett alternativ vara att behandla tear trough. I vissa fall finns då också en volymförlust i kinder, som skulle ge en tear trough behandling ett intryck av att klienten endast ser svullen ut under ögonen. För att då balansera ut detta kan det krävas en behandling av kinder och en behandling under ögonen. Priset går då direkt från 1 ml filler till 2 ml, det vill säga dubbla kostnaden för klienten för att uppnå sitt förväntade resultat. Största utmaningen är därför att övertyga en klient att investera mer pengar i sin behandling än vad de hade tänk sig, för att få ett resultat närmare deras förväntningar.

Det bästa är att man känner att man alltid har DOCTOR_K i ryggen, en trygghet som jag har känt varit viktig. Jag är så tacksam för att jag hittade er och att ni har gett mig möjligheten att jobba med estetiska injektioner idag. Ni har blivit som en stor familj för mig och utan er hade jag inte varit där jag är nu med klinik Cityglow.

Vad kan man förvänta sig efter att ha gått våra utbildningar?

Via DOCTOR_K academy får du bra kunskap, handledning, oerhört bra mentorskap och alltid snabba svar på dina frågor. Efter att du är klar med en kurs går du hem och känner att du har fått med dig väldigt mycket. Man känner verkligen att DOCTOR_K academy har ett genuint intresse och är mån om att vi som går utbildningarna ska lyckas. Det är en väldigt hög kvalité på kurserna.

Föreläsarna är generösa på att dela med sin kunskap i begränsade mindre grupper så att det blir en personlig kontakt till sin föreläsare. Ett stort plus är att det är en väldigt vacker miljö, det förhöjer hela upplevelsen och ger en motivation till att göra det lilla extra. Det är alltid bra luncher och godsaker så att energin och fokus nivån alltid kan hållas på topp. Det bästa är att man känner att man alltid har DOCTOR_K i ryggen, en trygghet som jag har känt varit viktig. Jag är så tacksam för att jag hittade er och att ni har gett mig möjligheten att jobba med estetiska injektioner idag. Ni har blivit som en stor familj för mig och utan er hade jag inte varit där jag är nu med klinik Cityglow. Sen vill jag också tillägga att hur fantastiska och bra utbildningarna än må vara, är det i slut ändan upp till dig själv att våga fortsätta. Det är precis som med alla yrken, prövning ger färdighet. Erfarenheten är något du måste själv bygga upp med verktygen du får av DOCTOR_K ACADEMY.

Fler elevberättelser

Excellent
Based on 654 reviews
Marie Nilsson Hermansson
Marie Nilsson Hermansson
19. November, 2023
Fantastisk service, vänligt och professionellt bemötande. Professionella på alla plan. Full 5’a
Aleksandra
Aleksandra
17. November, 2023
Fantastiskt bemötande varje gång man besöker er. Känns som om man är medlem i DOCTOR_K familjen 🩷
Jenny Lindquist
Jenny Lindquist
15. November, 2023
Proffs ut i fingerspetsarna 🌟🌟🌟🌟🌟
Mahnaz Darvishi
Mahnaz Darvishi
7. November, 2023
Asså…. ni på Dr.k är BÄST 🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡
Soulmaz Sharif Pour
Soulmaz Sharif Pour
2. November, 2023
välbemöt av personal och bra service.
Matilda Matilda
Matilda Matilda
12. October, 2023
Ansikte deep rengöring gick bra. Jag är nöjd. Kunniga och trevliga personal. Tack!
Toastmaster F&D Wedding
Toastmaster F&D Wedding
9. October, 2023
Alltid mkt trevligt och framförallt proffsionellt bemötande med naturliga resultat vad man än utför för behandling
Rébécca K.
Rébécca K.
23. September, 2023
En utmärkt salong med väldigt duktiga behandlare som har perfekt fingertoppskänsla och gör att man känner sig trygg och varmt välkommen från första stund. En extra eloge till Rinja som är extremt duktig på att få till perfekta naturliga resultat! Ser fram emot att komma tillbaks snart, fantastiskt rakt igenom. Tack till er alla på Doktor K!
Emelie Törnqvist
Emelie Törnqvist
11. September, 2023
Rekommenderar Rinja Berg som behandlar, så lugn och proffsig. Kändes som man var i väldigt trygga händer. Så nöjd!

WORD of MOUTH REKOMMENDERA EN VÄN

För varje person du rekommenderar och som blir en ny elev hos DOCTOR_K academy, så får både du och din rekommenderade vän en belöning på 1500 SEK var att använda till kurser hos oss.