fbpx

Tom Furu

“Kompetensen som finns på DOCTOR_K academy är enorm och mentorskapet har betytt mycket”​

Elevberättelse: Tom Furu

Utbildad master injector av DOCTOR_K Academy, ambulanssjuksköterska och injektionsspecialist Tom Furu vill bli bäst på estetiska injektioner. DOCTOR_K Academy möter en av våra bästa deltagare Tom. Det blir ett samtal om skönhet, trender, hans mobilverksamhet, att inte kompromissa som behandlare och om hans stora förebild Hadde Kader.

Det är en varm högsommardag och vi har bestämt att ta några bilder och lära känna specialistsköterska och injektionsbehandlaren Tom Furu. Tom är DOCTOR_K academys master elev och master injector blir man när man har gått alla utbildningar på DOCTOR_K academy. Vi träffas på kliniken och in stiger en stilig och rakryggad man med karismatiska tatueringar in, han bär ett par sköna badtofflor och shorts och ser allmänt avslappnad ut. Nere i akademin förbereds en injektion utbildning för dubbelhaka som är DOCTOR_K academys första i Sverige att lansera. Tom ska delta i denna tillsammans med 3 andra kollegor i handledning av Hadde Kader. Vi passar på att få en kort pratstund med Tom innan utbildningen sätts igång. Vi sätter oss ner i soffan och Tom är redo att svara på våra frågor.

“För mig handlar skönhet om god självkänsla. Därför anser jag att bibehålla det naturliga är viktigt, inte göra några större förändringar. Jag har egentligen alltid varit intresserad av utseende och är mån om mitt eget, jag har många tatueringar och tar hand om mig själv. Mitt intresse för branschen började med att jag ville byta riktning, då sa några tjejkompisar – varför börjar inte du med injektioner och jag tänkte varför gör inte jag det där. “ säger han och ler.

Det finns injektionsbehandlare och sen finns det Tom Furu. En enormt nytänkande och driven kille som mitt i livet ville byta riktning och göra något som fick hans hjärta att slå lite hårdare. Det tar inte långt tid att upptäcka Toms direkta charm och det är något med honom som säger att den här mannen har potential att gå hur långt som helst.

 

Vi kommer in på hur det är att ha en mobil verksamhet, samt fördelar med den estetiska branschen jämfört med sin tid vid som sjuksköterska inom ambulansen.

Estetiska injektioner vs sjukvården

Branschen får ofta stå till svars för negativa tankar kring injektioner. Tom ser det med andra ögon och fokuserar på det fina i att göra folk glada.

– Till skillnad från sjukvården kommer inte folk in med ett besvär, utan friska. Med små medel och på relativt kort tid kan man göra stor skillnad i sina klienters självförtroende och ibland hela deras välmående. Det ger en sån härligt och positiv känsla att göra folk glada på ett annat sätt.

I dagsläget arbetar han tillsammans med 2 andra i en klinik i Rönninge, (reds.anm) Clinic17. Han är ensam om att göra injektionsbehandlingar i kliniken. Vid sidan av klinik arbetet jobbar han fortfarande extra vid ambulansen i Norrland. Men det slutar inte där, han märkte snabbt att efterfrågan på injektioner finns uppe i Norrland och därför startade han sin mobila verksamhet. Han är på plats i Norrland 1 gång i månaden, då snittar han 10-15 klienter per besök. Hans vision är att åka upp flera gånger i månaden och utöka sin kundkrets.

tom2

– Min vision är att åka upp flera gånger i månaden och utöka sin kundkrets. Mobilverksamhet funkar jättebra, jag hyr en lokal och tar med min min utrustning och alla produkter och klienterna är redan bokade via ett samarbete, en kontakt som hjälper mig att boka in mina klienter och i gengäld får hon en provision.”

 

– “ Vart man än kommer har det flesta samma behov, de vill se piggare eller mer attraktiva ut. I Norrland jämfört med Stockholm är marknaden kanske inte lika uppdaterad i alternativa behandlingar så som exempelvis Profhilo och Microtox. Då är det väldigt kul att kunna erbjuda mina kunder i Norrland nya behandlingar. – berättar han.

Ingen tidigare erfarenhet - Hadde blev en förebild

Tom står starkt vid naturliga resultat, något han fått med sig av DOCTOR_K academy. Målet för honom är att vara med och påverka branschen, så att den till exempel inte förknippas med alldeles för stora eller operationella läppar.

Han lutar sig avslappnat tillbaka i soffan och fortsätter,

“Hadde är en förebild och jag snappar upp allt han säger, det är på gränsen till nördig men varför inte följa ett koncept som är framgångsrikt. Om han har lyckats så borde jag också göra det om jag följer honom.”

Tom kom in på kliniken förväntansfull och öppensinnad inför sin första kurs i botulinumtoxin. Han fick lära sig grunder, tekniker och ett nytt tänk inom injektions branschen. Föreläsare Hadde Kader har blivit en viktig mentor för honom, delvis för hans stora kompetens, men också för att han aldrig kompromissat kring sitt tänk kring naturliga resultat.

Valde ACADEMYPAKETET komplett behandlare på 1 år

Efter en väldigt lyckad baskurs och ett nyfunnet förtroende för Hadde som förebild valde Tom att köpa hela akademi paketet. Paketet innehåller samtliga kurser och blir en utbildning på 6-12 mån. Under denna tid får du bland annat tillgång till en personlig mentor. Han känner att det är en seriös utbildning med bra mentorskap och som ger en stor trygghet och framtida stöd på sin resa mot att driva eget företag.

I början av sin tid som injektionsbehandlare valde han att bjuda på ett tjugotal behandlingar för att träna och utveckla sina kunskaper, de kostar en del, men det är det värt som en investering i hans personliga kompetens. Målet är att han ska försörja sig på att endast på de estetiska inom 2 år, även att i framtiden själv kunna utbilda andra. För att nå dit ser han ofta klipp på youtube samt läser “råd och rön”. Han försöker att ständigt hålla sig uppdaterad i nya trender, tekniker och produkter.

– Den stora fördelen med DOCTOR_K Academy s kurser förutom att det är en väldigt seriös och bra akademi är att den innehåller föreläsningar och mycket information kring komplikationer och risker. Det är något som ger kunskap till att genomföra säkra injektioner. “ När jag jämför med andra akademier som vänner och bekanta har gått så är det tydligt att de inte har lika stor koll på alla komplikationsrisker och vad man ska göra om ett sådant fall sker. Även kompendierna som man får med på kursen är helt fantastiska och de använder jag dagligen, inför varje behandling så tar jag mig en titt och repeterar på så sätt för mig själv. “- berättar han.

"Jag ska bli bäst på läppar"


Han bestämde sig för att bli han skulle bli bäst på läppar. Ett mål att han inte bara är bäst i 1 år, utan att alltid utvecklas och fortfarande vara bäst om 10 år. Jag vill inte haka på för mycket på trender där utan bibehålla naturliga, snygga och välgjorda läppar.

Han valde då att gå en hands-on enskilt med Hadde Kader för att utöka sina kunskaper och tekniker. En extra utbildning som gav honom oerhört mycket erfarenhet, då han insett vilken efterfrågan det finns på att behandla läppar naturligt. Tom förklarar att många är oroliga över att det ska bli oproportionerligt eller se överbehandlat ut. Det var här då hans intresse för just läppar startades.

 

“Läppar är ju det som du ser först och jag vill blir bäst på det. Men det är viktigt att det blir naturligt. Många klienter är väldigt snabba på att säga att det inte vill ha för stora läppar och helst ska ingen se att jag gjort dom. Det händer att jag tappar kunder för att jag nekar läpp behandlingar men jag vill tänka långsiktigt.

Han har fortfarande framför sig en heldag med Hadde sida vid sida, något han ser oerhört mycket fram emot.

Övar teknik på apelsiner

I dagsläget anser han att den största utmaningen är handtekniker, något han tränat väldigt mycket på. Han har hemma övat olika tekniker på apelsiner för att träna på den icke-dominanta handen. 


Han förklarar också:

“Jag behandlar mig själv för att jag ska kunna förstå kunder. Jag har gjort experiment på mig själv och tagit för jag ville förstå hur det känns att få tunga ögonlock.”

Utöver detta övar han ständigt på nya tekniker och utvecklar sina egna kompetenser, ett bevis på att detta bara är början för Tom och hans ljusa resa. När det kommer till hans kundkrets, dominerar fortfarande kvinnorna, även om allt fler män vill behandla sig. Männen vill ofta se fräschare ut, så gör filler mot mörka ringar eller rynkbehandlingar. Generellt är åldern 35 år och uppåt på kliniken, detta har gjort att ryktet snabbt har gått i Rönninge och resten av Sverige då de har fått föryngrande subtila resultat. Han berättar också att många väljer honom för han har utbildat sig hos just Hadde och DOCTOR_K academy.

Han berättar vidare att detta är en bransch som han upplevt under corona tiderna, har stått sig starkt. Det har funnits en stor efterfrågan på skönhetsbehandlingar, något som han först trodde skulle bli hans fall vid en nystartad verksamhet, det har gått bättre än han någonsin hade kunnat ana.

Något som prioriteras högt är ett bra bemötande, detta har gjort att ryktet har spridit sig snabbt, främst bland de äldre som vill ha subtila resultat. Han utför mest rynkbehandlingar men favorit områdena är trots detta kinder, haka och läppar, det vill säga profilbalansering. Något som han anser gör stor skillnad i att framhäva en persons naturliga drag, förfina och inte förändra.

Vi växlar några sista ord innan Tom reser sig upp ur soffan, mer än redo inför sin nästkommande kurs, ett av de sista stegen i hans utbildning kurva.

“Mentorskapet har betytt mycket för mig, eftersom jag vill utvecklas så har jag utnyttjat den servicen DOCTOR_K academy har genom att ringa och maila frågor. Den kompetensen som finns på Doctor_K är enorm, jag vill avsluta med att säga att ni på DOCTOR_K ni är så grymma.”

Fler elevberättelser

Excellent
Based on 654 reviews
Marie Nilsson Hermansson
Marie Nilsson Hermansson
19. November, 2023
Fantastisk service, vänligt och professionellt bemötande. Professionella på alla plan. Full 5’a
Aleksandra
Aleksandra
17. November, 2023
Fantastiskt bemötande varje gång man besöker er. Känns som om man är medlem i DOCTOR_K familjen 🩷
Jenny Lindquist
Jenny Lindquist
15. November, 2023
Proffs ut i fingerspetsarna 🌟🌟🌟🌟🌟
Mahnaz Darvishi
Mahnaz Darvishi
7. November, 2023
Asså…. ni på Dr.k är BÄST 🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡
Soulmaz Sharif Pour
Soulmaz Sharif Pour
2. November, 2023
välbemöt av personal och bra service.
Matilda Matilda
Matilda Matilda
12. October, 2023
Ansikte deep rengöring gick bra. Jag är nöjd. Kunniga och trevliga personal. Tack!
Toastmaster F&D Wedding
Toastmaster F&D Wedding
9. October, 2023
Alltid mkt trevligt och framförallt proffsionellt bemötande med naturliga resultat vad man än utför för behandling
Rébécca K.
Rébécca K.
23. September, 2023
En utmärkt salong med väldigt duktiga behandlare som har perfekt fingertoppskänsla och gör att man känner sig trygg och varmt välkommen från första stund. En extra eloge till Rinja som är extremt duktig på att få till perfekta naturliga resultat! Ser fram emot att komma tillbaks snart, fantastiskt rakt igenom. Tack till er alla på Doktor K!
Emelie Törnqvist
Emelie Törnqvist
11. September, 2023
Rekommenderar Rinja Berg som behandlar, så lugn och proffsig. Kändes som man var i väldigt trygga händer. Så nöjd!

WORD of MOUTH REKOMMENDERA EN VÄN

För varje person du rekommenderar och som blir en ny elev hos DOCTOR_K academy, så får både du och din rekommenderade vän en belöning på 1500 SEK var att använda till kurser hos oss.