fbpx

Jinus Safavi

“Efter att ha gått andra akademier visste jag direkt att DOCTOR_K academy var rätt”​

Elevberättelse: Jinus Safavi

Jinus Safavi är en enormt passionerad och driven kvinna som inte har haft den lättaste vägen, trots det har hon lyckats med sin framgång. Jinus kom till Sverige från Iran när hon var 13 år gammal. Redan i skolan visste hon att hon ville jobba som plastikkirurg, något som hennes studievägledare inte såg som en lika stor självklarhet.

På grund av språket blev hon rekommenderad att först söka sig till vårdprogrammet istället för läkarlinjen. Det här var inte svaret hon ville höra, dock såg hon det som en början till att kämpa sig till det stående målet. Att jobba som läkare inom de estetiska, eller mer specifikt, plastikkirurgi. Hon gick ut som legitimerad sjuksköterska från karolinska institutet, redo för att studera vidare till läkare i USA. Efter 4 år på läkarlinjen och totalt 8 år av studiebidraget, tog studiepengarna slut och hennes plan var att komma tillbaka till Sverige för att samla pengar till att avsluta sin utbildning. Väl hemma i Sverige fick hon jobb som verksamhetschef på ett äldreboende, något som hon vid 23 års ålder inte kunde tacka nej till. Detta var bara början till ett gäng ledarskap och projektledarroller bland annat vid akuten och i biomedicin för södra sjukhuset.

Detta är ingenting Jinus ångrar idag, men det var inte vad hon egentligen ville göra, intresset för anatomi samt att skapa och framhäva någons utseende låg henne fortfarande varmast om hjärtat. 2018 var året hon lämnade detta bakom sig och startade eget företag inom ledarskap, redo att börja sin utbildning inom estetiska injektioner. Hon hittade DOCTOR_K academy och valde att gå hela akademi paketet som innehåller alla kurser och gör dig till en specialiserad master injector. 

 

Du är otroligt driven som sköter två helt olika verksamheter i princip samtidigt, hur gick dina tankar kring det?

Just nu driver jag två olika bolag, måndag till fredag har jag mitt bemanningsföretag och arbetar som konsult på ett försäkringsbolag och på helgerna arbetar jag som injicerar till sena kvällar på kliniken. Det behöver inte vara allt eller inget, det fungerar bra att göra en övergång med att ha kvar mitt jobb samtidigt som jag lär mig mer inom den estetiska branschen. Jag hyr en stol i en lokal på Götgatan och driver mitt eget företag där. I dagsläget är mina klienter till cirka 80% kvinnor, i åldrarna 18–80 år.

“ALLA PÅ DOCTOR_K ÄR SÅ FANTASTISKA OCH KOMPETENTA, DET KÄNNER MAN DIREKT. JAG HAR LÄRT MIG SÅ MYCKET OCH JAG KAN VARMT REKOMMENDERA DOCTOR_K. DET ÄR STORA ORD EFTERSOM ATT JAG ÄR VÄLDIGT KRÄSEN. “

Det är många privilegier förknippade med att vara egenföretagare men det måste också innebära ett större ansvar såsom ekonomisk press. Hur går verksamheten? Corona tider – hur har det påverkat dig?

Det är självklart att det finns en viss oro kring hur företaget kommer gå speciellt när jag startade upp samtidigt som Corona kom. I början hade jag en egen klinik i närheten av Mall of Scandinavia, dock blev jag rädd när Corona kom, att det inte skulle bli lönsamt. Jag sa upp kliniken och hyrde istället in mig på en klinik Götgatan. Något jag aldrig hade behövt göra, då mitt företag gått hur bra som helst trots Corona.

När du pratar om att etablera dig, hur sköter du din marknadsföring?

Jag har anställt en tjej som har hand om all min marknadsföring såsom hemsida och sociala medier. Jag rekommenderar alla att ta hjälp med marknadsföringen, det är värt pengarna och då kan man fokusera på att bli bättre på injektioner. Om du vill synas är det bra att få hjälp med din portfolio. Förutom att dokumentera före och efter bilder är är det viktigt att uppdatera hemsidan med information och kunskap om vilka behandlingar du utför.

När man öppnar eget ska man försöka att inte vänta för länge med att börja utföra behandlingar, att våga och att inte vara rädd, det är mitt bästa tips. Börja med att behandla familj, vänner och bekanta för att etablera dig. Sen är det enormt viktigt att tillgodose klientens behov och att vara lyhörd, på så sätt får de ett förtroende för dig och kommer vara en återkommande klient. Våga säga nej när det inte känns rätt, så att du kan stå för slutresultatet.

Har du ett favoritområde att behandla?

Jag älskar att jobba med lower face, det gör så mycket för ett ansikte. Du ser direkt fantastiska resultat av att behandla haka och käklinje. Kunskapen om haka och käklinje lärde jag mig under PRO filler, en av de viktigaste kurserna för att kunna utöka din kundbas.

jinus1

Vad betyder skönhet för dig?

Skönhet för mig är någon som ser ut att må väl. Att se någon som är pigg och fräsch är tillfredställande att se. Inte att vara någon annan än sig själv utan att bättra på det man redan har. Jag står väldigt mycket för naturliga resultat och behöver många gånger neka behandlingar som jag inte kan stå för.

Du verkar väldigt målmedveten, vad är dina mål och visioner, tappar du någonsin suget?

Jag vill försörja mig på estetisk medicin på heltid. Jag blir aldrig fullärd utan försöker alltid hålla mig uppdaterad och lära mig nya behandlingsmetoder som kommer hjälpa mig utveckla min klinik. När det finns ett brinnande intresse för yrket tappar jag aldrig suget helt, men självklart har jag dippar ibland. Jag försöker då motivera mig igen och hitta nya utvecklande saker. Till exempel idag är jag på DOCTOR_K och går en refresher med Hadde. Det innebär att jag går sida vid sida en hel dag med Hadde och får vara med när han konsulterar och behandlar klienter, något som är otroligt givande. Det går alltid att hitta nya tekniker eller tips och tricks. Han är väldigt duktig på att se helheten och bemöta hans klienter och det lär jag mig mycket av. Utöver det älskar jag att komma till kliniken och testa nya hudbehandlingar som en kur med PRX -T33 eller när Hadde får fria händer, då får vi även tillfälle att dela våra branscherfarenheter med varandra.

Hur hittade du DOCTOR _K academy?

Jag gjorde en noggrann research innan, googlade helt enkelt olika utbildningar. Jag hade redan gått grundkurser hos andra motsvarande akademier men var inte nöjd. Efter rekommendationer av väninnor som var klienter hos Hadde, fick jag upp ögonen för _K academy. Jag visste precis vad jag sökte efter men hade inte hittat rätt. Efter att ha pratat med Kelli som då arbetade som utbildningsansvarig känns det riktigt bra. Hon svarade på de frågor jag behövde och när jag väl kom till kursen visste jag direkt att det var precis det här jag har sökt och letat efter.

Kan man gå en baskurs och börja injicera direkt efter?

Efter mitt deltagande i BAS kurserna kände jag mig absolut redo att börja behandla. Det är bra teori med en separat hands-on del, där du får injicera på en modell. När jag har tagit med min egen modell kan jag lätt följa upp behandlingen i efterhand, vilket ger mig en lojal och återkommande klient, direkt efter kursen. När jag sedan fortsatte min utbildning i akademi paketet med PRO filler fick jag mer djupgående kunskap samt 3 ml filler att behandla klienter med. Redan där kunde jag börja tjäna tillbaka pengar som jag investerat i min utbildning. En stor del av utbildningen var också kring patientsäkerhet vilket känns tryggt att kunna. Mentorskapet av Hadde Kader har också varit guld värt.

Vilken kurs tyckte du om bäst?

Det är jättesvårt att svara på eftersom alla kurser har varit riktigt bra på olika sätt men olika nivåer. Upplägget som _K academy har är ju så genomtänkt och fantastik. Om jag ändå måste välja nån så måste jag nog säga BAS kursen för det fick mig att våga börja med det jag älskar att göra.

Om du rekommenderar oss, vad kan man förvänta sig utav en kurs?

Efter en avslutad kurs på _K academy kan du förvänta dig en seriös och professionell portfölj. Du kommer också få med dig ett stöd och en trygghet att börja injicera på egen hand. Du lär dig också att tänka själv och inte bara följa direktiv, vilket är viktigt för att kunna lösa framtida problem. Detta kommer att ge dig självförtroende att stå på egna ben och växa in i ditt nya yrke. Avslutningsvis vill jag säga att alla på DOCTOR_K är så fantastiska och kompetenta och jag har lärt mig så mycket. Det känner man direkt när man kommer hit. Jag kan varmt rekommendera DOCTOR_K och jag är väldigt kräsen.

Vad har varit den största utmaningen för dig? Några tips till dom som funderar på att utbilda sig inom estetiska injektioner?

Det är den psykologiska biten att ta olika människor som ser helt olika ut och lista ut vad det är dom önskar och behöver. För ingen är den andra lik. Konsultationen och första möten är väldigt viktig och det gäller att vara lyhörd och lyssna nog till sin klients behov och därefter bemöta det på bästa sätt. För någon som funderar på att utbilda sig inom estetiska injektioner tycker jag att intresset är viktigt. Om du har ett starkt och genuint intresse kommer det att hjälpa dig väldigt mycket och du kommer att utvecklas enormt. Gör din research och välj en seriös akademi som du alltid kan vända dig till.

Fler elevberättelser

Excellent
Based on 654 reviews
Marie Nilsson Hermansson
Marie Nilsson Hermansson
19. November, 2023
Fantastisk service, vänligt och professionellt bemötande. Professionella på alla plan. Full 5’a
Aleksandra
Aleksandra
17. November, 2023
Fantastiskt bemötande varje gång man besöker er. Känns som om man är medlem i DOCTOR_K familjen 🩷
Jenny Lindquist
Jenny Lindquist
15. November, 2023
Proffs ut i fingerspetsarna 🌟🌟🌟🌟🌟
Mahnaz Darvishi
Mahnaz Darvishi
7. November, 2023
Asså…. ni på Dr.k är BÄST 🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡
Soulmaz Sharif Pour
Soulmaz Sharif Pour
2. November, 2023
välbemöt av personal och bra service.
Matilda Matilda
Matilda Matilda
12. October, 2023
Ansikte deep rengöring gick bra. Jag är nöjd. Kunniga och trevliga personal. Tack!
Toastmaster F&D Wedding
Toastmaster F&D Wedding
9. October, 2023
Alltid mkt trevligt och framförallt proffsionellt bemötande med naturliga resultat vad man än utför för behandling
Rébécca K.
Rébécca K.
23. September, 2023
En utmärkt salong med väldigt duktiga behandlare som har perfekt fingertoppskänsla och gör att man känner sig trygg och varmt välkommen från första stund. En extra eloge till Rinja som är extremt duktig på att få till perfekta naturliga resultat! Ser fram emot att komma tillbaks snart, fantastiskt rakt igenom. Tack till er alla på Doktor K!
Emelie Törnqvist
Emelie Törnqvist
11. September, 2023
Rekommenderar Rinja Berg som behandlar, så lugn och proffsig. Kändes som man var i väldigt trygga händer. Så nöjd!

WORD of MOUTH REKOMMENDERA EN VÄN

För varje person du rekommenderar och som blir en ny elev hos DOCTOR_K academy, så får både du och din rekommenderade vän en belöning på 1500 SEK var att använda till kurser hos oss.